Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Stone újabb célpontja: az elnök

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
George Bush amerikai elnökről készíti következő filmjét a neves filmrendező, Oliver Stone.

A nem éppen a jelenlegi elnök iránti rokonszenvéről ismert rendező Bush című filmjében a címszerepet Josh Brolin játssza majd. Brolint legutóbb a Nem vénnek való vidék és az Amerikai gengszter című 2007-es filmekben láthatta a közönség.

A film George Bush életéről és elnökségéről fog szólni. A forgatókönyvet az a Stanley Weiser jegyzi, aki a Tőzsdecápák című film forgatókönyvét is írta Stone-nal közösen. A producer Moritz Borman és Jon Kilik lesz. Előbbi a World Trade Center és a Nagy Sándor, a hódító című filmek elkészítésében működött együtt Oliver Stone-nal, utóbbi a Nagy Sándorról készült film társproducere volt.

Stanley Weiser forgatókönyve állítólag már a hollywoodi írósztrájk előtt elkészült. A tervek szerint a gyártás áprilisban elkezdődhet, a film pedig már a novemberi elnökválasztás vagy az új elnök 2009 januári beiktatásának idejére elkészülhet.

Oliver Stone közölte, nem akar Bush-ellenes propagandafilmet készíteni. Az a szándéka, hogy a politikus életének fontos eseményei alapján megmagyarázza, miként lett elnök. Filmjének szerkezetét a Királynő című - II. Erzsébet brit királynőről szóló, Stephen Frears által rendezett - életrajzi drámáéhoz hasonlította.

A kulisszák mögé akarok nézni, mint a Nixon című filmben. Érzékeltetni akarom, milyen lehet az ő bőrében lenni - mondta a rendező a Variety magazinnak. Hozzátette, ha a Nixon szimfónia volt, akkor ez egy kamaradarab, de nem annyira sötét tónusú.