eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Stone újabb célpontja: az elnök

George Bush amerikai elnökről készíti következő filmjét a neves filmrendező, Oliver Stone.

A nem éppen a jelenlegi elnök iránti rokonszenvéről ismert rendező Bush című filmjében a címszerepet Josh Brolin játssza majd. Brolint legutóbb a Nem vénnek való vidék és az Amerikai gengszter című 2007-es filmekben láthatta a közönség.

A film George Bush életéről és elnökségéről fog szólni. A forgatókönyvet az a Stanley Weiser jegyzi, aki a Tőzsdecápák című film forgatókönyvét is írta Stone-nal közösen. A producer Moritz Borman és Jon Kilik lesz. Előbbi a World Trade Center és a Nagy Sándor, a hódító című filmek elkészítésében működött együtt Oliver Stone-nal, utóbbi a Nagy Sándorról készült film társproducere volt.

Stanley Weiser forgatókönyve állítólag már a hollywoodi írósztrájk előtt elkészült. A tervek szerint a gyártás áprilisban elkezdődhet, a film pedig már a novemberi elnökválasztás vagy az új elnök 2009 januári beiktatásának idejére elkészülhet.

Oliver Stone közölte, nem akar Bush-ellenes propagandafilmet készíteni. Az a szándéka, hogy a politikus életének fontos eseményei alapján megmagyarázza, miként lett elnök. Filmjének szerkezetét a Királynő című - II. Erzsébet brit királynőről szóló, Stephen Frears által rendezett - életrajzi drámáéhoz hasonlította.

A kulisszák mögé akarok nézni, mint a Nixon című filmben. Érzékeltetni akarom, milyen lehet az ő bőrében lenni - mondta a rendező a Variety magazinnak. Hozzátette, ha a Nixon szimfónia volt, akkor ez egy kamaradarab, de nem annyira sötét tónusú.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×