Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszatér a vászonra a volt elnök felesége

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több mint másfél évtizedes szünet után újra filmszerepet vállalt Václav Havel volt cseh államfő felesége. Dagmar Havlová egy fiatal cseh rendező a harmincas években játszódó filmjében kap majd szerepet.

Ismét filmszerepet vállalt Václav Havel volt cseh államfő felesége. Dagmar Havlová az elmúlt másfél évtizedben nem forgatott új filmet, ám most Julius Sevcík, a fiatal cseh rendező Normal című alkotásában játssza majd a főszerepet.

Férfipartnere a szlovák film egyik legendája, Milan Knazko lesz, aki a rendszerváltás idején és a kilencvenes években magas politikai tisztségeket töltött be az 1993-ban önállóvá vált Szlovákiában.

"Nagyon erős történet lesz, amely a múlt század harmincas éveiben játszódik" - mondta a napokban újságíróknak Julius Sevcík, de semmiféle további részletet a filmből nem volt hajlandó elárulni.

A nemzetközi együttműködéssel készülő film költségvetése egyelőre nem ismeretes. A forgatás márciusban kezdődik, s a bemutatót 2009 tavaszára tervezik.

Dagmar Havlová, korábbi nevén Dása Veskrnová a hetvenes, nyolcvanas és a kilencvenes évek egyik legkedveltebb, s legtöbbet foglalkoztatott cseh filmszínésznője volt.

Václav Havellal való házassága után azonban 1997-ben Henrik Ibsen Krisztina királynő című királydrámájának parádés főszerepével elbúcsúzott Prága elit színházától, a Divadlo na Vinohradech-től is.

Miután Václav Havel 2003-ban visszavonult a politikától, felesége Israel Horovitz Az igazság pillanatai című tragikomédiája női főszerepében visszatért a színpadra. Újabb filmszerepeket azonban eddig nem vállalt.