eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Visszatér a vászonra a volt elnök felesége

Több mint másfél évtizedes szünet után újra filmszerepet vállalt Václav Havel volt cseh államfő felesége. Dagmar Havlová egy fiatal cseh rendező a harmincas években játszódó filmjében kap majd szerepet.

Ismét filmszerepet vállalt Václav Havel volt cseh államfő felesége. Dagmar Havlová az elmúlt másfél évtizedben nem forgatott új filmet, ám most Julius Sevcík, a fiatal cseh rendező Normal című alkotásában játssza majd a főszerepet.

Férfipartnere a szlovák film egyik legendája, Milan Knazko lesz, aki a rendszerváltás idején és a kilencvenes években magas politikai tisztségeket töltött be az 1993-ban önállóvá vált Szlovákiában.

"Nagyon erős történet lesz, amely a múlt század harmincas éveiben játszódik" - mondta a napokban újságíróknak Julius Sevcík, de semmiféle további részletet a filmből nem volt hajlandó elárulni.

A nemzetközi együttműködéssel készülő film költségvetése egyelőre nem ismeretes. A forgatás márciusban kezdődik, s a bemutatót 2009 tavaszára tervezik.

Dagmar Havlová, korábbi nevén Dása Veskrnová a hetvenes, nyolcvanas és a kilencvenes évek egyik legkedveltebb, s legtöbbet foglalkoztatott cseh filmszínésznője volt.

Václav Havellal való házassága után azonban 1997-ben Henrik Ibsen Krisztina királynő című királydrámájának parádés főszerepével elbúcsúzott Prága elit színházától, a Divadlo na Vinohradech-től is.

Miután Václav Havel 2003-ban visszavonult a politikától, felesége Israel Horovitz Az igazság pillanatai című tragikomédiája női főszerepében visszatért a színpadra. Újabb filmszerepeket azonban eddig nem vállalt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×