eur:
394.15
usd:
370.03
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Miskolc, Gyula és Tokaj a Kultúra Magyar Városa

Miskolc, Gyula és Tokaj kapja idén a Kultúra Magyar Városa címet. A díjjal azoknak a helyi önkormányzatoknak a munkáját ismerik el, amelyek a kulturális, művészeti életet kiemelkedően fejlesztik, és kulturális értékeiket példaértékűen mutatják be.

A megyei jogú városok kategóriájában Miskolc, a tízezer lakosnál nagyobb városok közül Gyula, az az alattiaknál pedig Tokaj kapja idén a Kultúra Magyar Városa címet - mondta az InfoRádióban Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára.

Hozzátette: Miskolc idén nyolcadik alkalommal rendezi meg nemzetközi operafesztiválját. A borsodi megyeszékhelyen emellett a városfejlesztés része a kulturális intézmények fejlesztése.

Gyula kiválóan hasznosította kulturális intézményei fejlesztésére az európai uniós forrásokat, Tokaj célja pedig az volt tavaly, hogy műemlékeit élettel töltse meg.

Így hozott létre az egykori zsinagógában egy kulturális központot, idén pedig a tervek szerint befogadó színházat alakít ki.

A tárca a jövőben a díjnyertes településeket és rendezvényeiket egy honlapon is népszerűsíti.

Az OKM más minisztériumokkal és szervezetekkel együttműködésben harmadik alkalommal hirdetett pályázatot a cím elnyerésére, a felhívásra összesen 21 pályamű érkezett.

A díjjal olyan városi helyi önkormányzatok munkáját ismerik el, amelyek a kulturális, művészeti életet kiemelkedően fejlesztik, támogatják és kulturális értékeiket példaértékűen mutatják be.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×