eur:
394.39
usd:
371.27
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Ötéves az állóhajó, amely megváltoztatta Budapest kulturális életét

Ötéves fennállását ünnepli 2008-ban az A38 állóhajó, amely Budapest egyik legfontosabb kulturális helyszíne lett az elmúlt években.

Fennállásának ötödik évfordulóját ünnepli az A38. A rendezvényhajó idei eseményei is az évforduló jegyében telnek, sőt, megújult a központ hang-, fény- és televíziós technikája is - mondta el az InfoRádióban Vasák Benedek, a hajó "híradósa".

Mint mondta, az A38-ról az elmúlt években csaknem 200 televíziós műsort közvetítettek vagy rögzítettek, amely lehetővé tette, hogy rendezvényeik a helyszínen jelen lévő nagyjából 700 emberen túl a Magyar Televízió vagy a Duna Televízió nézőihez is eljuthasson. Mindez a jövőben a megújuló technikának köszönhetően még színvonalasabb lehet.

A hajó rendezvénysorozata, a My City keretében a következő hónapban Amszterdam mutatkozik be egy háromnapos fesztivál keretében, amelyen mások mellett fellép a holland főváros egyik legnevesebb zenekarra, a balkáni és roma ritmusokat klezmerrel ötvöző Amsterdam Klezmer Band.

A héttagú együttes zenéjében fellelhetők az elektronikus hangzások mellett a roma népzenei hatások és a korai utcazenés, spontán koncertek korszaka is.

Hanganyag: Sárközi Lóránt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×