eur:
394.38
usd:
371.63
bux:
67407.86
2024. április 16. kedd Csongor

Átadták a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány díjait

Bacsó Péter filmrendező és Enyedi György geográfus, közgazdász kapta az idén a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány 1 millió forinttal járó fődíját; az elismeréseket Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia székházában adták át.

Az ünnepségen Glatz Ferenc, a kuratórium elnöke köszöntötte a meghívottakat. Beszédében fontosnak nevezte, hogy az Európai Unióban megmaradjanak a kisebb kultúrák, és megőrizzék a kulturális sokszínűséget.

A kuratórium évente a magyar kultúra napja, január 22. alkalmából adományoz díjakat az oktatás, a kultúra, a tudomány területén kiemelkedő teljesítményt elért személyiségeknek.

A január 6-án 80. születésnapját ünneplő Bacsó Péter filmrendező életművéért részesült a fődíjban, míg Enyedi György geográfus, közgazdász a társadalmi földrajz, a regionális fejlődés, a településfejlődés területén elért tudományos eredményeiért kapta az elismerést.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×