eur:
393.9
usd:
369.03
bux:
65757.39
2024. április 23. kedd Béla

A legnagyobb sztárok sodorják válságba az Oscar-gálát

A legújabb hírek szerint akár az Oscar-díjkiosztó is veszélybe kerülhet, ha tovább húzódik az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja. Az eseményt a legnagyobb sztárok, így Keira Knightley, George Clooney vagy Denzel Washington is bojkottálhatják.

A Színészek Céhe már bejelentette, hogy a Golden Globe-ra jelölt hetven színész egyöntetűen úgy döntött: nem vesz részt a jövő heti gálán, így támogatva az immár hosszú hetek óta sztrájkoló forgatókönyvírókat. Márpedig az Aranyglóbusznál csak egy nagyobb esemény van Hollywoodban: az Oscar-díj kiosztója.

Márpedig a filmvilág legjelentősebb eseménye is veszélybe kerülhet, hiszen mindkét esemény szervezői a sztrájkoló Írók Céhének tagjait használja a beszédek szövegének megírására.

Márpedig a november 5-e óta sztrájkoló szervezet vezetősége már közölte: megtiltja tagjainak, hogy bármelyik ceremónián dolgozzanak, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi az események megtartását.

A kialakult helyzet a legnagyobb sztárok számára is rendkívül kínos, hiszen többen (így például George Clooney, vagy Denzel Washington) is nyilvánosan kiálltak a munkát beszüntetők mellett. Márpedig nem átvenni az Oscar-díjat, hagyományosan szakmai öngyilkossággal ér fel. Rontja a helyzetet, hogy mindkét említett művészt jelölték a legjobb férfi főszereplő díjára.

Hasonló helyzetben van a legjobb női főszereplő díjára jelölt Keira Knightley is. A színésznő szinte biztos, hogy nem lesz ott az Oscar-gálán, hiszen édesanyja (és egyben szóvivője) forgatókönyvíró, és már közölte is, hogy lánya nem lesz sztrájktörő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×