Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb sztárzenekar tér vissza idén - meg fog lepődni!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizenkét évvel felbomlása után idén újra összeáll a legendás The Kinks. Az együttes a hatvanas években a brit invázió Nagy Négyesének tagja volt a The Beatles, a The Rolling Stones és a The Who mellett. Visszatérésük egyetlen akadálya a tagok egészségi állapota lehet.

A hatvanas években a Kinks egyike volt a legjelentősebb brit rockzenekaroknak, hiszen együtt emlegették őket a The Beatles-szel, a The Rolling Stones-szal és a The Who-val.

Bár - elsősorban egy négyéves amerikai betiltásnak köszönhetően - kereskedelmileg kevésbé voltak sikeresek, mint a fent említett pályatársak, zenei hatásukat tekintve minden idők egyik legfontosabb rockbandájának tartják őket.

A zenekar frontembere, Ray Davies elismerte, hogy felmerült bennük egy turné ötlete, ám az újraegyesülés nagyban függ Dave Davies gitáros és Pete Quaife basszista egészségi állapotától.


The Kinks (fotó: thekinks.com)

Előbbi ugyanis 2004-ben agyérgörcsöt kapott, utóbbi pedig veseproblémákkal küzd, ennek ellenére, ha tehetik, mindketten visszatérnek a színpadra - 12 évvel a banda feloszlását követően.

"Egy hónapja beszéltem Quaife-fel és akkor azt mondta: nagyon szeretne még felvételt készíteni velem" - mondta Ray Davies.

"Azt hiszem, Dave egyre jobban van, Mick Avory (dobos - a szerk.) pedig még mindig aktív. Nagyszerű lenne újra összeállni és megnézni, milyen zenei ötleteink vannak és azok működőképesek-e" - tette hozzá az énekes.