eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65119.45
2024. április 19. péntek Emma

Újabb sztárzenekar tér vissza idén - meg fog lepődni!

Tizenkét évvel felbomlása után idén újra összeáll a legendás The Kinks. Az együttes a hatvanas években a brit invázió Nagy Négyesének tagja volt a The Beatles, a The Rolling Stones és a The Who mellett. Visszatérésük egyetlen akadálya a tagok egészségi állapota lehet.

A hatvanas években a Kinks egyike volt a legjelentősebb brit rockzenekaroknak, hiszen együtt emlegették őket a The Beatles-szel, a The Rolling Stones-szal és a The Who-val.

Bár - elsősorban egy négyéves amerikai betiltásnak köszönhetően - kereskedelmileg kevésbé voltak sikeresek, mint a fent említett pályatársak, zenei hatásukat tekintve minden idők egyik legfontosabb rockbandájának tartják őket.

A zenekar frontembere, Ray Davies elismerte, hogy felmerült bennük egy turné ötlete, ám az újraegyesülés nagyban függ Dave Davies gitáros és Pete Quaife basszista egészségi állapotától.


The Kinks (fotó: thekinks.com)

Előbbi ugyanis 2004-ben agyérgörcsöt kapott, utóbbi pedig veseproblémákkal küzd, ennek ellenére, ha tehetik, mindketten visszatérnek a színpadra - 12 évvel a banda feloszlását követően.

"Egy hónapja beszéltem Quaife-fel és akkor azt mondta: nagyon szeretne még felvételt készíteni velem" - mondta Ray Davies.

"Azt hiszem, Dave egyre jobban van, Mick Avory (dobos - a szerk.) pedig még mindig aktív. Nagyszerű lenne újra összeállni és megnézni, milyen zenei ötleteink vannak és azok működőképesek-e" - tette hozzá az énekes.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×