eur:
395.66
usd:
371.89
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Könyv Cseh Tamásról: "most, vagy soha"

December elején mutatták be Bérczes László Cseh Tamással folytatott beszélgetéseit tartalmazó kötetét. Az előadóművész a bemutatón nem lehetett jelen, ezért a vendégek és a meghívottak dedikáltak neki egy példányt.

"Mivel kivételes személyiségnek tartom, ezért évek óta terveztem egy ilyen könyvet vele" - mondta Bérczes László az InfoRádió Aréna című műsorában. A szerző szerint az előadóművész olyan legendás tanúja az elmúlt 50-60 évnek, akit érdemes minderről megkérdezni.

A dolog azonban akkor dőlt el, a munka azután kezdődött, amikor kiderült Cseh Tamás betegsége. "Féltem a feladattól, nagyon nehéz munkának gondoltam, ezért tologattam már 5-6 éve. De amikor kimondta ezt a dolgot, eldőlt, hogy most, vagy soha" - utalt az előadó betegségére a szerző.

Bérczes László ennek ellenére bízik abban, hogy a könyvből érzékelhető Cseh Tamás humora is. Mint mondta, a kötetbe belekerült egy fotó, ami Bakonybélben készült, és azt örökíti meg, amint az énekes talált egy rákot, és a tüdejéhez illesztette.

A könyvben azonban megjelenik a halálhoz közeledés, a félelem is. A szerző azonban Cseh Tamás és Bereményi Géza dalaihoz hasonlóan úgy próbált visszatekinteni az elmúlt évtizedekre, hogy a "jelen morzsáiból" indult ki.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×