Elhunyt a rocklegenda

Infostart
2007. december 13. 08:20
Kaliforniai otthonában 76 éves korában elhunyt az amerikai rocklegenda, Ike Turner. A soulzene egyik legnagyobb csillaga zenéje mellett arról is híres volt, hogy rendszeresen bántalmazta feleségét, Tina Turnert.

A Kaliforniában fekvő San Diegóban lévő otthonában 76 éves korában elhunyt Ike Turner. A halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ike Turner a hatvanas években lett híres, ám a legtöbben alighanem a Tina Turnerrel folytatott zenei és magánéleti kapcsolata miatt emlékeznek rá.

A később szólóénekesként is rendkívül sikeres Tina Turner házasságukat követően többször is elmondta, hogy Ike Turner rendszeresen verte. A zenész meglehetősen megtépázott imidzsét némileg helyreállította az idén legjobb hagyományos blues-lemez kategóriában nyert Grammy-díj.

A zenész egyébként mindig is tagadta, hogy bántotta volna feleségét és saját szavai szerint frusztrálta, hogy a média démonizálta őt.

A Rock'n'Roll Hírességek Csarnokába is beválasztott Ike Turnerről sok zenetörténész úgy tartja, hogy 1951-ben ő készítette az első rock'n'roll felvételt.

Tina Turnerrel 1959-ben házasodtak össze és több közös slágerük is volt, például az A Fool In Love és az It's Gonna Work Out Fine. A legnagyobb sikert azonban mégis talán a River Deep Mountain High-jal aratták.