Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ingyen adta a termékét? Súlyos hiba volt!

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem jelölhető a következő a Brit Award könnyűzenei díjra a Radiohead és Prince, mivel albumuk nem került kereskedelmi forgalomba.

A díjért azok az előadók indulhatnak, akiknek az albuma felkerül az eladási listák első 75 helyére.

A Radiohead In Rainbows című lemeze nem került kereskedelmi forgalomba, az albumot a rajongók az internetről tölthették le.

Az együttes zenéjét letöltők maguk határozták meg, hogy mennyi pénzt fizetnek a tíz számért.

A Radiohead eddig nem hozta nyilvánosságra, hogy mennyi pénz gyűlt össze október óta, de azt a sajtóértesülést, amely szerint a letöltők kétharmada egyetlen pennyt sem szánt a lemezre, visszautasította.

Az együttes december 31-én CD-én és bakeliten is kiadja az In Rainbows-t, így a 2009-es díj jelöltjei között lehet majd.

Prince azért marad ki a legjobb nemzetközi férfi előadók versengéséből, mert albuma, a Planet Earth egy lap "mellékleteként" jelent meg mintegy hárommillió példányban.

A díjátadót 2008. február 20-án tartják Londonban, az esemény házigazdája, a Black Sabbath énekese, Ozzy Osbourne és felesége, Sharon lesz.

A jelöltek és a győztesek többségét egy ezerfős testület választja ki, amelyben zenekritikusoktól kezdve diákokig számos réteg képviselője foglal helyet. Négy díjat a közönség ítél oda. Bizonyos díjak győztesét különböző médiumok hallgatói, nézői választják ki.