Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ez bizony nem Hollywood

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Csütörtöktől látható a mozikban Hajdú Szabolcs legújabb alkotása, az eredetileg tévéfilmnek készült Off Hollywood, amelyben egy filmrendezőnő a premierre készül.

Az Off Hollywood eredetileg tévéfilmnek készült, a vágóasztalon derült ki, hogy érdemes belőle moziverziót készíteni - mondta az InfoRádiónak Hajdu Szabolcs.

A filmrendező hozzátette: a cím azokra a független alkotásokra utal, amelyeket Hollywoodon kívül, főleg New Yorkban készülnek, ilyenek Jim Jarmusch, Woody Allen és John Cassavetes filmjei.

Ezek az alkotások távol vannak a hollywoodi filmes struktúráktól, és nemcsak azért, mert kevés pénzből forgatják, hanem mert egészen más hozzáállással készítik őket, a színészekkel együtt, a jeleneteket improvizálva - magyarázta Hajdu Szabolcs.

Az Off Hollywood - tette hozzá - a magyar filmesekről szól, a mára kollektívvé vált társadalmi depresszió gyökereit kutatja, és egy fiatal rendezőnő egy napját mutatja be mulatságos jeleneteken keresztül

A kreatív stáb összeállítása nem változott a Hajdu Szabolcs előző filmje, a Fehér tenyér óta: ahogyan annak az alkotásnak, az Off Hollywoodnak is Nagy András az operatőre, vágója pedig Politzer Péter.

A főszereplője Török-Illyés Orsolya, akinek férjét a filmben Szabó Domokos játssza - mondta Hajdu Szabolcs.

Hanganyag: Sárközi Lóránt