eur:
394.03
usd:
364.7
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Árverés a háború utáni magyar kortárs festők alkotásainak

"Modern magyar festészet 1945-2000 között" címmel tematikus festményárverés lesz kedden a Kongresszusi Központban, ahol a háború utáni magyar kortárs művészet alkotásai kerülnek kalapács alá. Az este hat órakor kezdődő aukción 62 festményre és egy szoborra lehet licitálni. Virág Judit művészettörténész szerint egyre nagyobb az érdeklődés a kortárs művészet iránt.

"Modern magyar festészet 1945-2000 között" címmel tematikus festményárverést tartanak kedden a Kongresszusi Központban - közölte az InfoRádióval Virág Judit művészettörténész.

Kiemelte: ez lesz az első tematikus árverés, amelyen a háború utáni művészet alkotásait kínálják eladásra

Az aukción 63 alkotás kerül kalapács alá, egy szobor és 62 festmény. A legkorábbi Gyarmati Tihamér egyik műve az 1950-es évekből - mondta a művészettörténész.

Virág Judit közölte: az árverésen kizárólag magyar művészek képeit kínálják eladásra, de vannak köztük olyan, akik külföldön élve lettek híresek.

Az aukción olyan festményeket kínálnak, amelyeket műtermekben már nem lehet megtalálni, ezek a klasszikus kortárs képek - tette hozzá.

A művészettörténész szerint egyre nő az érdeklődés a kortárs képek iránt, és a korábbi árveréseken is sikerült jó áron eladni azokat. Az amerikai aukciókon már szinte drágábban kelnek el, mint a nagy impresszionista művészek képei - mondta Virág Judit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×