Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Árverés a háború utáni magyar kortárs festők alkotásainak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
\"Modern magyar festészet 1945-2000 között\" címmel tematikus festményárverés lesz kedden a Kongresszusi Központban, ahol a háború utáni magyar kortárs művészet alkotásai kerülnek kalapács alá. Az este hat órakor kezdődő aukción 62 festményre és egy szoborra lehet licitálni. Virág Judit művészettörténész szerint egyre nagyobb az érdeklődés a kortárs művészet iránt.

"Modern magyar festészet 1945-2000 között" címmel tematikus festményárverést tartanak kedden a Kongresszusi Központban - közölte az InfoRádióval Virág Judit művészettörténész.

Kiemelte: ez lesz az első tematikus árverés, amelyen a háború utáni művészet alkotásait kínálják eladásra

Az aukción 63 alkotás kerül kalapács alá, egy szobor és 62 festmény. A legkorábbi Gyarmati Tihamér egyik műve az 1950-es évekből - mondta a művészettörténész.

Virág Judit közölte: az árverésen kizárólag magyar művészek képeit kínálják eladásra, de vannak köztük olyan, akik külföldön élve lettek híresek.

Az aukción olyan festményeket kínálnak, amelyeket műtermekben már nem lehet megtalálni, ezek a klasszikus kortárs képek - tette hozzá.

A művészettörténész szerint egyre nő az érdeklődés a kortárs képek iránt, és a korábbi árveréseken is sikerült jó áron eladni azokat. Az amerikai aukciókon már szinte drágábban kelnek el, mint a nagy impresszionista művészek képei - mondta Virág Judit.