Kiosztották a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat

InfoRádió / MTI
2007. november 16. 16:38
A Magyar Nemzeti Balett magántáncosának, Bajári Leventének, és Várnagy Kristófnak, a Frenák Pál Társulat tagjának ítélték oda az idén a Magyar Balett- és Kortárstánc-művészetért Díjat - közölte a díjat gondozó alapítvány nevében Molnár Zita.

A tizenöt évvel ezelőtt alapított elismeréseket minden évben azok a magyar táncművészek nyerik el, akik kiemelkedő teljesítményükkel jelentős mértékben járultak hozzá a magyar táncművészet értékeihez.

Az idei fődíjas, Bajári Levente 1996-ban fejezte be a tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán. 1996-tól a Magyar Nemzeti Balett kartáncosa, 2002 óta magántáncos. Számos díjat nyert, a többi között 2004-ben Harangozó-díjat, 2006-ban pedig EuroPas díjat kapott.

A junior-díjas Várnagy Kristóf tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte. Dolgozott több társulattal, a Magyar Állami Operaházzal és a Balett Preljocajjal is. 2005 óta a Frenák Pál Társulat tagja.

Számos hazai és nemzetközi versenyen vett részt és ért el sikereket. A legutóbb a veszprémi Országos és Nemzetközi Kortárs Összművészeti Találkozón kapott különdíjat.