Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyúlszőrrel bevont nőgyógyászati szék

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Andy Warhol és az amerikai pop-art jelentős alkotói, valamint Picasso három alkotása is látható azon a kiállításon, amelyet a Ludwig Múzeum rendez saját anyagából. A Fókuszban a gyűjtemény című tárlat november 15-étől látható.

Szipőcs Krisztina művészettörténész, a kiállítás rendezője az InfoRádióban elmondta: a Ludwig Múzeum 1991-ben nyitotta meg kapuit a Ludwig házaspár adományából, amely hetven művet számlál.
A Kortárs Művészeti Múzeum 1996-ban nyitotta meg kapuit, a két intézmény egyesítése óta a gyűjtemény már csaknem 500 darabból áll.

A Művészetek Palotájában helyet kapó intézmény ebből most nagyjából 300-at tár a látogatók elé.

A háromszintes tárlat legfelső emeletén a '60-as évektől a '80-as évek végéig elkészült alkotásokat mutatja be, az amerikai pop-artot, a hiperrealizmust és az ezekkel párhuzamos európai törekvéseket. Emellett foglalkoznak a rendszerváltozás előtti kelet-európai művészettel is.

Az első két emeleten nagyjából ugyanez a korszak jelenik meg, itt azonban a magyar és a kelet-európai alkotókra fókuszáltak a kiállítás rendezői.

Az első szinten festmények és szobrok láthatók, a másodikon azonban a modernebb technikák jelennek meg: a fotók, installációk, de látható itt hímzett beton és nyúlszőrrel bevont nőgyógyászati szék is.

Hanganyag: Oláh András