Lemezbemutatók és Rendhagyó Prímástalálkozó a Gödörben

Infostart
2007. november 15. 18:26
A Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band legújabb, Aven Shavale című lemezbemutatója mellett a Tündérground együttes is előadja első, Mirtill című albumának zenei anyagát a III. Hangvető Fesztiválon, november 16-17-e között. Szombaton rendhagyó prímástalálkozóra várják a rendezők a cigányzene kedvelőit a Gödör Klubban.

Idén is a legfrissebb világzenei programok közül válogattak a Hangvető Fesztivál szervezői - mondta az InfoRádiónak egyikük, Maróti Dániel.

Elsőként Tűz Lángja nevű zenekar lép fel, a tehetséges tizenéves zenészek koncertje után lemezbemutató előadás következik: Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band legújabb, Aven Shavale című albumáé - tette hozzá a programszervező.

A koncerten Balogh Kálmán zenekara vendégművészekkel egészül ki: Szalóki Ági, Polnauer Klára és Balogh Guszti is fellép - közölte Maróti Dániel.

A zenekar - fűzte hozzá a szervező - az előző lemez óta jelentősen átalakult: teljesen új hangzásvilágot hoztak létre trombitával, hegedűvel, bőgővel, gitárokkal.

A péntek estét a Szilvásy Gipsy Folk Band koncertje zárja.

A fesztivál második napját a Kerekes Band nyitja, ezután Rendhagyó Prímástalálkozó következik, amelyen a mai népzenei élet legkiválóbb előadóinak különleges koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

A 70-es éveiben járó felvidéki Potta Géza hegedűs játéka mindenkit elvarázsol majd, ott lesz a hegedűvirtuóz Pál István "Szalonna", a komoly és népzenét egyaránt magas szinten művelő, innovatív muzsikus Lakatos Róbert, valamint az egyik legszebb stílusban népzenélő Vizeli Balázs. Ugyancsak a szólisták között lesz Both Miklós gitáros is, a Napra zenekar frontembere - mondta Maróti Dániel.

Az esemény utolsó előadója az erdélyi zenészekből álló Tündérground: az együttes Mirtill című lemezének zenei anyagát mutatja be a Gödör Klubban - tette hozzá a programszervező.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást