eur:
395.12
usd:
371.08
bux:
65239.64
2024. április 19. péntek Emma

Hip-hopp, a két ünnep között jön Vuk!

A tervezettnél később, december 20-ra készül el a Vuk című rajzfilm folytatása. Gát György producer elmondta: a magas elvárások miatt folyamatosan javítgatnak az animációs filmen. A kis rókát a két ünnep között láthatják először a nézők.

"- Buta vagyok én, Karak?
- Nem vagy buta, csak még keveset tudsz."

Dargay Attila 73 perces alkotása 1981-ben készült Fekete István regényéből. Azóta az egész ország megismeri Pogány Judit hangját, a kis róka ugyanis az ő hangján szólalt meg. Amikor felnőtt, már Gyabronka József kölcsönözte neki a hangját. Karaknak Csákányi László, Kagnak pedig Szabó Gyula adta a hangját.

Mellettük a filmben megszólalt még - Simabőrűként - Koltai Róbert, az egyik részeges lúd szerepében Haumann Péter, hollóként pedig Bodrogi Gyula. Márton kakasnak pedig Zenthe Ferenc kölcsönözte a hangját.

"Felnőttél, Vuk, ez a nap is eljött. Nem lesz ezentúl róka, aki ne elismeréssel mondaná ki a nevedet. Most már a magad ura vagy!"

A film folytatása, A kis Vuk már 3D-s, számítógépes technológiával készül, angol-magyar koprodukcióban. Az alkotás költségvetését 1,4 milliárd forintra tervezték. A történet Vuk fiáról szól, aki egy cirkuszi rókalányba szeret bele.

A Vuk második részét először szeptemberben akarták bemutatni, az alkotók azonban a magas elvárások miatt kicsit megcsúsztak a munkával - mondta Gát György. A bemutatót később még távolabbra kellett tolni.

"Most maradj csöndben, Vuk! Karakot megölhette a Simabőrű, de a rókák szabad népének nem szabad elpusztulnia."

Az első kópia várhatóan a két ünnep között kerülhet a moziba, a nyilvános bemutatóra ehhez képest egy-két hét múlva kerülhet sor.

A nézők december elején egy másik klasszikus magyar rajzfilm, a Macskafogó folytatását is megnézhetik, ennek bemutatóját december 2-ára tervezik az alkotók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×