eur:
395.25
usd:
371.87
bux:
66277.71
2024. április 16. kedd Csongor

Síppal, dobbal, didzseridival

Dél-afrikai zenékkel, táncokkal és tradicionális hangszerekkel ismerkedhetnek meg azok, akik szombat délután a Néprajzi Múzeumba látogatnak. A "Dél-Afrika arcai" elnevezésű programon lesz koncert, borkóstolás, kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés; de lehet afrikai hangszereket, gyertyákat és kerámiákat is vásárolni.

Ha nem tudná, mi az a mbira, a kalimba, a kora vagy az uhadi, látogasson el a Néprajzi Múzeum rendezvényére, ahol nemcsak megtekintheti és megismerheti, hanem meg is vásárolhatja ezeket a különleges, dél-afrikai hangszereket.

A rendezvényen fellépnek többek között a Gaabo Motho Cultural Village táncosai, és koncertet ad Pops Mohamed, aki a busmanok zenéjét ötvözi a dzsessz-szel, a funkyval, sőt, a drum and bass-szel.

A múzeum közönségkapcsolati főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta: az intézményben két éve van egy nemzetközi hangszerkiállítás, ehhez kapcsolódóan ez a nyolcadik program, amelynek során távoli népek hangszereit, zenéit, gasztronómiáját és táncait mutatják be.

Virág Erzsébet hozzátette: a bátrak be is kapcsolódhatnak a táncba, és elsajátíthatják a dél-afrikaiak táncmozdulatait.

Ha többet akar tudni a programról, kattintson ide.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 09:37
×
×
×
×