eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nyugodt búzaföldeket festett, amikor már az öngyilkosságra járt a fejében

Nem sikerült eladni Vincent Van Gogh festményét a Sotheby's New York-i árverésén, mivel az aukciós ház túl sok pénzt kért a képért.

A Sotheby's abban bízott, hogy a Búzaföldek című kép 35 millió dollárért (6 milliárd forint) talál új vevőre, de 25 milliónál magasabb licit nem érkezett.

A tájképet a művész 1890-ben festette, mindössze két héttel öngyilkossága előtt. A festményről úgy tartják, hogy Vincent Van Gogh utolsó alkotása.

"Az általunk becsült árat nyilvánvalóan nem fogadta el a piac" - mondta a Sotheby's szóvivője.

Az árverésen nem a Van Gogh-kép volt az egyetlen, amelyet nem sikerült eladni, számos más, jelentős alkotó festménye sem talált gazdára.

A New York-i aukción 76 alkotást kínáltak fel, közülük húszat nem sikerült eladni, köztük Picasso-, Renoir-, Matisse- és Monet-képeket.

David Norman, a Sotheby's impresszionistákkal és modern művészetekkel foglalkozó társelnöke, az aukció kiábrándító eredménye ellenére is kitart amellett, hogy a piac továbbra is aktív és erős. Õ a túlzottan optimista becslésekkel magyarázta a gyenge értékesítést.

Az aukció egyik ritka kivétele egy Picasso-szobor volt, amelyet rekordáron, 29,1 millió dollárért adtak el.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×