eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György

Nézze meg, Jézus vajon mit töltene le az internetről

Hatalmas gyorsasággal fejlődik az Egyesült Államokban egy honlap, amelyet a keresztény olvasók számára hoztak létre. Az oldalt októberben több mint négymillióan látták. A GodTube-ról a YouTube mintájára videókat is le lehet tölteni.

Chatelésre és vallási témájú videók megosztására is alkalmas az a honlap, amely a keresztény hívők számára jött létre az Egyesült Államokban. A GodTube mára Amerika egyik legdinamikusabban növekvő internetes oldala, a múlt hónapban több mint négymillió látogatója volt.

A honlapot fenntartó texasi szervezet nem szégyellt világi oldalaktól is ellesni egy-egy ötletet. Például a YouTube mintájára egy videómegosztót is elhelyeztek az oldalon.

Minderre igény is van, az oldalra elhelyezett tartalmakat ugyanis rendszeresen nézik a használók, és újabbakat is feltöltenek. Köztük egy interjút Istennel, melyet ide kattintva Ön is megnézhet!

A legkedveltebb dalok klipjeit több millióan nézték már meg - köztük egy vallásos témájú rap számot -, és naponta több száz új videó kerül fel az oldalra, így már csaknem 25 ezer van az oldalon.

A feltöltött tartalmakat egy papneveldei hallgatókból álló csoport monitorozza. Az oldal szerkesztéséhez egyébként más vallások követőit is meghívták, akik azonban térítő tevékenységet itt nem folytathatnak. Sőt, szívesen látják az ateistákat is, akikkel akár vitába is szállnak.

Az Egyesült Államokban nem ritkák a vallási honlapok, például a muzulmán és a zsidó szervezetek is fenntartanak ilyeneket, azonban egyik sem ért el akkora sikereket, mint a GodTube.

Az oldal alapítója, Chris Wyatt elmondta: a honlap célja, hogy megszólítsa a fiatalokat is, ez ugyanis egyre nagyobb nehézségeket jelent a keresztény közösségek számára. Épp ezért választottak a cikkek írása során is egy olyan nyelvezetet, amely befogadható a mai felnövekvő nemzedék számára.

Arra a kérdésre, hogy szerinte Jézus vajon mit gondolna a honlapról, azt felelte: helyénvalóbb azt kérdezni, vajon mit töltene le Jézus.

A honlapon - amelyet fenntartói sokkal inkább egy médiavállalkozásnak tartanak, és nem egy egyházinak - reklámok is vannak, ebből származnak a bevételek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×