Péntektől olyan helyekre is elmehet, ahová eddig nem engedték be

Infostart
2007. október 11. 14:33
Huszonhárom helyszínen, több mint 70 kortárs művészeti program várja az érdeklődőket a pénteken kezdődő Budapesti Õszi Fesztiválon. Az október 21-ig tartó rendezvénysorozatban a kortárs színházi és táncelőadások mellett, filmzene koncertek, kiállítások és budapesti séták is várják az érdeklődőket.

A látogatók idén olyan helyekre is eljuthatnak, ahová más alkalmakkor nem engedik be őket. Sétát tehetnek például a Kőbányai Sörgyárban vagy a kelenföldi hőerőműben.

Színpadra lép Brecht színháza, a Berliner Ensemble, akik Ibsen: Pees Gynt-jét adják elő a magyar közönség előtt német nyelven (az előadást feliratozzák).

A fesztivál másik érdekessége, hogy a kortárs művészeti előadások közé ezúttal egy gyermekdarab is bekerül: Bálint Ágnes meséjének, az Egy egér naplójának színpadra állításával. A bábelőadáson a gyermekek a kulisszatitkokat is megismerhetik.

A fesztivál ideje alatt a Cirkogejzír moziban kortárs orosz filmeket láthat a közönség. Zimányi Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont igazgatója az InfoRádióban elmondta: a hagyományokhoz híven kiállításokkal, koncertekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és táncelőadásokkal is várják az érdeklődőket.

Ha többet akar tudni a fesztiválról, kattintson ide.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást