Különleges koncerttel ünnepel a Rajkó Zenekar

Infostart
2007. október 4. 09:40
A Rajkó Zenekar 55. születésnapja alkalmából az elmúlt öt év nagyszabású produkcióiból állítottak össze gálakoncertet, amelyet csütörtök este hallgathat meg a közönség a Művészetek Palotájában.

A zenekar igazgatója az InfoRádiónak elmondta: a Rajkó Zenekar nagyon sok mindent megvalósított abból, amit az alapítók 1952-ben elhatároztak; Szigeti Pál és Farkas Gyula a cigányzenét ugyanis a kocsma és vendéglátóhelyek világából Magyarország és a világ nagy színpadaira akarta helyezni.

Az elmúlt 55 évben a Rajkó Zenekar a világ 108 országában vendégszerepelt és közvetítette a cigányzenét, Magyarország zenei kultúráját - hangsúlyozta Gerendási István.

Az együttes igazgatója hangsúlyozta: a csütörtök esti egyszeri és megismételhetetlen koncert lesz, hiszen mások mellett fellép a Magyar Fesztivál Balett, a Budafoki Dohnányi Zenekar és a Budapest Klezmer Band; de a közönség láthatja a Rajkó Zenekar és Ronan Morgan ír sztepptáncos társulatának Õslüktetés című közös produkcióját is.

Közel 300 művész lesz a színpadon, Mága Zoltán hegedűművész megszakította az amerikai koncertkörútját, hogy a Rajkó Zenekarral együtt léphessen fel - tette hozzá Gerendási István.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást