A végzet hatalma

Infostart
2007. szeptember 28. 14:50
Nemzetközi szereposztásban, grúz, olasz, brazil, amerikai és lengyel szólistákkal mutatják be szombat este Verdi A végzet hatalma című operájának félig szcenírozott előadását a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A végzet hatalma Giuseppe Verdi melódiában egyik leggazdagabb operája, melynek története és librettója meglehetősen zavaros - mondta az InfoRádióban Káel Csaba rendező.

A darabot - tette hozzá - 1862-ben mutatták be Szentpétervárott, és bár a zeneszerző a milánói bemutatóra átdolgozta a szövegkönyvet, a történet dramaturgiailag így sem túl feszes, a zene és a karakterek személyisége azonban lenyűgöző.

A darabot nemzetközi sztárok adják elő: Leonórát egy tehetséges amerikai szoprán, Michéle Crider játssza, az opera tenorja a grúz Badri Maisuradze lesz, Don Carlost Lado Atanelli alakítja, míg Melitonét Tomasz Konieczny.

A rendező elmondta: különleges vetítési technikát is alkalmaznak majd a Művészetek Palotájában, amelynek segítségével álló- és mozgóképeket is meg lehet jeleníteni, és kiemelni a fontos tárgyakat.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást