Átadták a Teátrum-díjakat

InfoRádió / MTI
2007. szeptember 21. 13:45
Eszenyi Enikő és Trill Zsolt színművész, valamint az Örkény Színház nyerte el az újonnan alapított Teátrum-díjat; az elismerést pénteken, a Magyar Dráma Napján adták át.

A Magyar Dráma Napját Madách Imre Az ember tragédiája című művének 1883. szeptember 21-i ősbemutatójára emlékezve 1984 óta rendezik meg, hogy ráirányítsák a figyelmet a magyar drámairodalom értékeire, és új művek születését ösztönözzék.

Kriaszter Attila, a Szentendrei Új Kulturális Központ igazgatója a díjátadással egybekötött pénteki sajtótájékoztatón elmondta: a Teátrum-díj kitüntetettjeit a 2007-es Szentendrei Teátrum műsorán szereplő darabok alapján, azok szereplői közül választották.

Az idén a Szentendrei Nyár programján 17 darabot láthattak a nézők, a háromtagú zsűri a legjobb színésznő, a legjobb színész és a legjobb előadás kategóriájában választott díjazottat - tette hozzá.

Eszenyi Enikő A gyönyörben nincs középút című önálló estjéért, Trill Zsolt a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház Csehov: Egyfelvonásos vígjátékok és Örkény István: Tóték című darabjában nyújtott alakításáért részesült a kitüntetésben.

A legjobb előadás díját az Örkény Színház Tasnádi István: Finito (Magyar zombi) című verses komédiájáért kapta, a díjat Mácsai Pál, a darab rendezője, a színház igazgatója vette át.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást