Tarantino vallomása: "A végzet ott leselkedik az úton"

Infostart
2007. szeptember 19. 20:50
Elkeseredettnek nevezte Quentin Tarantino rendezőtársa, Brian De Palma próbálkozásait, amellyel pályatársa, a Sebhelyesarcú és az Aki legyőzte Al Caponét rendezője az utóbbi években próbált kasszasikert elérni.

Quentin Tarantino igencsak keményen fogalmazott rendezőtársa, Brian De Palma utóbbi évekbeli teljesítménye kapcsán.

A Ponyvaregény és számos kultuszfilm rendezője szerint ugyanis pályatársa (akinek nevéhez olyan klasszikus alkotások fűződnek, mint a Sebhelyesarcú vagy az Aki legyőzte Al Caponét) legutóbbi filmjeivel már nem tudta ugyanazt a közönségsikert elérni, mint népszerűsége csúcsán, a 70-80-as években.

Tarantino szerint ez figyelmeztető jel neki is, hiszen legutóbbi filmjével, a Grindhouse: Halálbiztos cíművel ő sem tudta megismételni korábbi sikereit.

"Csábító dolog, hülye reflexként azon gondolkozni, hogy az eddigieknél népszerűbb filmet forgasson az ember. A végzet azonban ott leselkedik az úton. Az elmúlt 15 évben végig követtem Brian De Palma karrierjét, aki a sorozatos kudarcok után is a siker után loholt. Elkeseredett dolognak tűnt" - mondta Quentin Tarantino.

Brian De Palma egyébként az idei Velencei Filmfesztiválon Ezüst Oroszlán díjat nyert az iraki háborúról szóló, Redacted című áldokumentum filmmel.