Premier előtt megnézhető az Õfelsége pincére voltam

Infostart
2007. augusztus 29. 12:57
Jiøí Menzel az idei Moziünnep díszvendége, ahol premier előtt vetítik legújabb filmjét, a Bohumil Hrabal regényéből készült Õfelsége pincére voltam című alkotást. Augusztus 29. és szeptember 2. között országszerte 86 moziban közel kétszáz filmet láthatnak az érdeklődők, köztük Flieglauf Benedek Tejút című filmjét és Kamondi Zoltán Dolináját.

A Moziünnep egyik fő vonzereje, hogy a látogatók kedvezményes áron tekinthetik meg a jelenleg is futó és a mozik programjáról már levett filmeket - ilyen idén a Bábel és A királynő -, a másik pedig, hogy premier-, illetve premier előtti filmeket is megnézhetnek - mondta az InfoRádiónak a rendezvény sajtófőnöke.

Tamás Dorka közölte: idén kilenc premier előtti filmet láthatnak az érdeklődők, többek között Terry Gilliam Tidelandjét, Derek Jarman Caravaggio című filmjét, valamint Jiøí Menzel Õfelsége pincére voltam című alkotását.

A Moziünnep sajtófőnöke hozzátette: a cseh filmrendezővel a közönség személyesen is találkozhat csütörtökön a Művész moziban. A vetítés este 6-kor, míg a találkozó 8-kor kezdődik.

A premierfilmek közül négy magyar alkotás. Látható lesz Tóth Tamás Farkas című alkotása, Novák Erik Zuhanórepülés című filmje, Fliegauf Benedek Tejútja és Kamondi Zoltán Dolinája.

Tamás Dorka figyelmeztetett: az érdeklődők minél előbb próbáljanak meg jegyet foglalni a kiválasztott filmekre, mert idén is nagyon nagy az érdeklődés, és lehetőség szerint a rendezvény honlapjáról tájékozódjanak, mert ez tartalmazza a legfrissebb információkat is.

Hanganyag: Oláh András


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást