Éjjel érkezik Harry Potter

Infostart
2007. július 20. 19:59
Péntek éjfélkor jelenik meg a Harry Potter-sorozat hetedik, egyben utolsó kötete. A világszerte óriási érdeklődéssel várt könyv premierjére a budapesti könyvesboltok is felkészültek.

A világpremierrel egy időben jelenik meg Magyarországon a Harry Potter-sorozat hetedik, és egyben utolsó kötete.

A varázslótanonc történetének utolsó, angol nyelvű kötetét szombaton hajnali 1 órakor vehetik kézbe a magyarországi rajongók.

A sorozat brit kiadója, a Bloomsbury ugyanis úgy rendelkezett, hogy a boltok a legszigorúbb előírások betartása mellett londoni idő szerint éjfélkor bonthatják ki a Harry Potter és a halálos szentek című (Harry Potter and the Deathly Hallows) című könyveket rejtő kartonokat.

Pénteken egyes fővárosi könyvesboltok éjszakai programokkal várják az olvasókat. A Libri Váci utcai Stúdium könyvesboltja szombat hajnali 3 óráig tart nyitva, és a könyv árusításának kezdetéig vetélkedővel és ajándékokkal kedveskedik a látogatóknak. Az Oktogonnál található Millennium Könyvesház péntek este 10 órától könyvváró partit rendez.

A befejező kötet magyar fordítása csak jövőre, február második hetében jelenik meg, mivel a fordító, Tóth Tamás Boldizsár szintén csak a hivatalos megjelenéssel egy időben veheti először kézbe az angol nyelvű kiadványt.

Az első hat kötetet 65 nyelvre fordították le, és 325 millió példányban kelt el világszerte. Eddig az első öt részt filmesítették meg, ezek 1,7 milliárd fontos bevételt hoztak mostanáig.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást