Zsámbéki Bázis Filmfesztivál negyedszer

Infostart
2007. július 19. 12:03
Pénteken és szombaton rendezik meg a 4. Zsámbéki Bázis Filmfesztivált, amelynek kínálatában animációs filmek, rövid- és játékfilmek valamint dokumentumfilmek is szerepelnek.

Az a tapasztalat, hogy manapság nincs nagy tere az animációs és rövidfilmeknek, valamint a rövid dokumentumfilmeknek sem a televízióban, sem a mozikban, éppen ezért hívták életre a szervezők a Zsámbéki Bázis Filmfesztivált, ahol lehetőség van az ilyen alkotások bemutatására - mondta az InfoRádiónak a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis igazgatója.

Mátyás Irén hozzátette: a pénteken és szombaton zajló fesztiválon láthatók lesznek a Novus Művészeti Iskola animációs vizsgafilmjei, a Nagyváradi Egyetem reklámgrafika szakos hallgatóinak alkotásai, és egy válogatás a csíkszeredai Filmdok Filmfesztivál alkotásaiból.

Emellett bemutatják a berlini Deutsche Film- und Fernsehakademie hallgatóinak alkotásait, de Kálmánczhelyi Zoltán, Végh Zsolt és Stefanovits Angéla három filmjét is.

A fesztivál helyszínén három kiállítás is helyet kapott: a Bloc Arc Egyesületé, a Fényecset Fotóklubé, valamint a Zsámbéki Rakétabázis Alkotócsoporté.

Az érdeklődők különböző beszélgetéseken is részt vehetnek, szombat este pedig megnézhetik Fliegauf Benedek Dealer című filmjét a zsámbéki rakétabázis területén - mondta a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázis igazgatója.

A fesztivál programja a Szilvásy Gipsy Folk Band koncertjével zárul - fűzte hozzá Mátyás Irén.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást