Tudós nők a Szamárhegyen

Infostart
2007. július 13. 05:00
Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a hétvégén a Montmartre - Szamárhegy Fesztivált Szentendrén. A franciás programjaival a város részben a július 14-ei francia nemzeti ünnep előtt tiszteleg, részben kapcsolatot kíván teremteni a párizsi művésznegyed közösségével.

Egy montmartre-i baráti társaság vetette fel tavaly, hogy alakuljon kulturális kapcsolat a híres párizsi művésznegyed és a hasonló tradíciójú és funkciójú Szentendre között - mondta az InfoRádiónak a Szentendrei Nyár fesztiváligazgatója.

Kriaszter Attila hozzátette: a kapcsolat kialakításának első lépése, hogy megrendezik a Szamárhegy - Montmartre Fesztivált, amely tisztelgés a francia kultúra és nemzeti ünnep - a nagy francia forradalom kitörésének, a Bastille elfoglalásának napja, július 14. - előtt.

A fesztiváligazgató reméli, hogy jövőre a magyar kultúra képviselőit látják vendégül a Montmartre-on, és a kezdeményezésből hagyomány lesz.

Moliére, Piaf

A Szamárhegy - Montmartre Fesztivál a Szentendrei Nyár keretében zajlik majd: hétvégén "franciás" programok várják az érdeklődőket.

Szombaton délután Moliére műve, a Tudós nők feldolgozása lesz látható, este kerül sor az Edith Piaf két arca című színházi bemutatóra, vasárnap este pedig sanzonesetet tartanak

A Dunakorzó Verspromenáddá alakul a hétvégére, itt magyar költők és írók Párizsról, a francia kultúráról szóló művei, vallomásai olvashatóak majd, a művelődési házban pedig fotókiállítást rendeznek Az én Párizsom címmel.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást