Koltai Lajos: A közönség kíváncsi a filmemre

Infostart
2007. június 30. 07:31
Június 11-én mutatta be Evening című játékfilmjét az Egyesült Államokban Koltai Lajos. A Sorstalanság rendezője ezúttal amerikai szereplőkkel, az Egyesült Államokban forgatott, és mint azt az InfoRádióban elmondta: a közönség és a szakmai is nagyon várja az alkotást, amelyet hamarosan Amerika-szerte 700 moziban fognak játszani.

A film igazi sztárparádé. Meryl Streep, Glenn Close, Vanessa Redgrave, Toni Collette és Claire Danes is játszik Koltai Lajos legújabb filmjében, amelyet a Sorstalansághoz hasonlóan szintén rendezőként jegyez.

A forgatókönyvet az Órák szerzője, Michael Cunningham jegyzi, és mint azt Koltai Lajos az InfoRádióban elmondta: a történet emberi sorsokat jelenít meg. Egy hölgyről szól, aki halálos ágyán visszaemlékszik az életére és egy elszalasztott szerelemre.

A rendező az elmúlt napokban, hetekben maga is részt vett a film promóciójában. Naponta csaknem 15 interjút adott, és számos közönségtalálkozón jelent meg New Yorkban, Bostonban vagy Newportban, a film forgatásának helyszínén.

Mint mondta, a közönség mindenhol jól fogadta az alkotást. New Portban például a bemutatónak helyet adó mozi előtti téren több száz, feketébe öltözött ember gyűlt össze a rendező tiszteletére. New Yorkban, a "vörös szőnyeges bemutatón" pedig dugig megtelt a moziterem.

Az alkotást a Focus Features filmstúdió jegyzi, amely a többi mellett a Túl a barátságon című film készítésében is részt vállalt. Az alkotást itthon várhatóan szeptembertől adják a mozik.

A film hivatalos honlapját itt tekintheti meg.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást