Nyári mulatságra készül a Muzsikás együttes

Infostart
2007. június 25. 12:02
Kalotaszegtől Bartókig címmel ad koncertet a Muzsikás együttes a Művészetek Palotájában június 30-án a Hazafelé Folk Fesztiválon. Hamar Dániel, a Muzsikás egyik alapítója az InfoRádiónak elmondta: úgy állították össze a koncert programját, hogy abból a vidámság és a mulatás áradjon.

Kalotaszegtől Bartókig címmel ad koncertet a Muzsikás együttes a Művészetek Palotájában június 30-án a Hazafelé Folk Fesztiválon.

Hamar Dániel, az együttes egyik alapítója kiemelte: egyensúlyt kívánnak teremteni a koncerten, vagyis Bartók Béla és Kodály Zoltán zenéje mellett bemutatni azt a népzenei kultúrát, amely hatással volt a két zeneszerzőre és a Muzsikás együttesre is.

A koncert nyári mulatság lesz, sok zenével, énekkel és tánccal - hangsúlyozta Hamar Dániel. Hozzátette: úgy állították össze a koncert programját, hogy abból a vidámság, a mulatás és a nyár hangulata áradjon.

Kalotaszegről olyan embereket hívtak meg, akik őrzik és továbbviszik a hagyományokat - fejtette ki a Muzsikás együttes alapítója az InfoRádióban.

Elvállalta a koncerten való fellépést Jandó Jenő zongoraművész, aki Kodály Marosszéki táncok művét és Bartók Allegro Barbaróját is előadja, míg a Moldvából jött Petrás Mária ballada-éneklésével a régmúlt egy értékes darabját idézi fel - közölte Hamar Dániel.

Hanganyag: Sárközi Lóránt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást