Hamarosan eldől, mi lesz a világ hét új csodája

Infostart
2007. június 20. 17:29
Már több mint 60 millióan adták le voksukat a világ hét új csodájára. Alig több mint két hét van hátra a szavazásból, de a verseny még korántsem dőlt el.

A világ hét új csodájának listáját 2007. június 7-én hozzák majd nyilvánosságra Lisszabonban; a jelenlegi befutók között ott van a Tádzs Mahal, a római Colosseum, a párizsi Eiffel-torony és a titokzatos Húsvét-szigeteki szobrok.

Az internetes honlap, ahol a szavazók leadhatják voksaikat, jelenleg a világ leglátogatottabb oldala. (Ön is szavazhat, ha ellátogat ide.)

A New 7 Wonders-kampány szóvivője, Tia Viering szerint a nemzeti büszkeség is közrejátszott abban, hogy az ötlet ennyire sikeres lett, és az oldal ennyi látogatót vonz.

A politikusok megragadták a kínálkozó alkalmat arra, hogy népszerűsítsék országaik nevezetességeit, amelyek részt vesznek a versenyben, és bíztassák a turistákat, hogy látogassák meg a látványosságokat.

A brazil elnök, Luiz Inacio Lula da Silva például Jézus híres Rio de Janeiró-i szobránál fényképezkedett közvetlenül szokásos heti rádióbeszéde után, amelyet arra használta fel, hogy elmagyarázza az embereknek, hogyan szavazhatnak a Megváltóra.

A kínai diákok az iskolákban a Nagy Fal mellett kampányoltak, míg a jordán királyi család azt kérte az ország lakóitól, hogy szavazzanak Petrára, a különleges, vörös sziklába vájt sivatagi városra.

A perui kormány ingyenesen használható terminálokat állított fel egyes városokban, hogy ezzel bíztassa az ottaniakat a voksolásra, hiszen a jelöltek között van a titokzatos inka romváros, a Machu Picchu is, míg Mexikóban a Coca-Colás palackok címkéi hirdetik: az egykori maja település, a Chichen Itza is helyet kapott a csodaesélyesek között.

Egyesek nem lelkesednek annyira a világ hét új csodájának megválasztására indított kampányért, hiszen attól tartanak, hogy a turisták elözönlik ezeket a különleges nevezetességeket és esetleg megrongálják azokat.