Zöld, ronda és 22 milliárdot ér: mi az?

Infostart
2007. május 21. 20:15
Új rekordot állított be a Shrek harmadik része az animációs filmek kategóriájában: 120 millió dollárt (több mint 22 milliárd forint) kasszírozott az első hétvégén az Egyesült Államokban és Kanadában.

A Shrek 3. a Shrek 2-t taszította le az első helyről, amely 108 millió dollárral nyitott 2004-ben.

A barátságos ogréról szóló rajzfilm megelőzte a hétvégi listán a Pókember 3. részét, amely most 28,5 millió dollárt "hozott".

Mostani eredményével a Shrek új epizódja minden idő harmadik legjobban nyitó filmje.

A Shrek nagy valószínűséggel nem tudja megőrizni az első pozícióját, mivel a jövő héten kezdik vetíteni a Karib-tenger kalózai - A világ végén című filmet Johnny Deppel és Orlando Bloommal.

Hiába fanyalogtak a kritikusok

A Shrek harmadik része azt mutatja, hogy hiába fanyalogtak a kritikusok, a közönséget nem tudták elriasztani.

A CNN kritikusa azt tett szóvá, hogy túl sokan írták a film forgatókönyvét, és még többen szóltak bele, így nem csoda, hogy olyan az egész, mintha egy bizottság állította volna össze.

Egy másik ítész szerint túl sok az új szereplő, és némelyiket mintha azért írták volna csak bele a történetbe, hogy egy újabb hollywoodi sztárnak szorítsanak helyet.

Artie nyomában

Az új részben Shreknek meg kell találnia Artie-t - vagyis Artúr királyt, ha nem akarja, hogy őt koronázzák meg a békekirály halála után.

Artie hangja Justin Thimberlake, egy a sztárok közül, akik ebben a részben szerepelnek először.

Feltűnik négy hercegnő - Hófehérke, Rapunzel, Csipkerózsika és Hamupipőke -, Artúr mellől nem hagyható ki Lancelot és Doris, a csúnya mostohanővér, és párt kap egy groteszk pincérnő személyében, akinek Larry King adja a hangját.