Rúzsa Magdolna bemutatkozik az Eurovíziós Dalfesztiválon

Infostart
2007. május 10. 14:18
Rúzsa Magdolna képviseli Magyarországot csütörtök este, az Eurovíziós Dalverseny elődöntőjében, Helsinkiben. Az énekesnőt korábban támadás érte, miszerint olyan dallal nevezett, amelyet már előadott nagyközönség előtt is.

Rúzsa Magdolna a 2007-es Fonogram Magyar Zenei Díj "Az év felfedezettje" kategóriájának nyerteseként képviseli Magyarországot csütörtök este Helsinkiben, az Eurovíziós Dalverseny középdöntőjében.

A Megasztár tehetségkutató verseny 2005/2006-os évadjának győztese az általa írt "Aprócska blues" című dal angol nyelvű változatával szerepel a megmérettetésen.

Támadták


A dalt és előadóját a közelmúltban támadás érte az Eurovíziós Dalverseny honlapja, az esctoday.com részéről.

Az oldal egy angol nyelvű sajtóanyagra hivatkozva azt állította, hogy Rúzsa Magdolna a dalt a Megasztár döntőjében 2006 tavaszán többször is elénekelte, a verseny szabályai azonban megszabják, hogy csak olyan számmal lehet nevezni, amit 2006. október 1-je előtt nem mutattak be, és nem került kereskedelmi forgalomba.

Nem lehet probléma

A honlapon ugyancsak idézik Rúzsa Magdolna kiadóját, aki az elhangzott vádakra reagálva közleményben utalt arra, hogy a kérdéses dalnak csupán részletei hangzottak el a Megasztár döntőjében, és annak végleges verziója, az előírásoknak megfelelően, 2006. október 1-je után, november 28-án jelent meg lemezen.

Mindezeken túl, a dal korábban csak magyar nyelven volt ismert, az angol nyelvű változat - amit a közönség először ma este hallhat élőben - csak a napokban jelent meg kislemezként.

A fesztivál szervezői sem osztották a honlap aggályait, mivel a szabály csak azt a célt szolgálja, hogy korábban népszerű slágereket ne lehessen újra előadni.

Komoly várakozások

Rúzsa Magdolna kiadójának honlapja szerint előkészületek ettől függetlenül is jól haladnak a csütörtök esti elődöntőre.

A skandináv országok zenei szakemberei a magyar énekesnőt és dalát az összes induló közül a második helyre sorolták be.

Rúzsa Magdolna, akit zenekara is elkísért a finn fővárosba, két kisebb koncertet is adott már a helyi közönségnek.

Az esti elődöntő 28 résztvevője közül a 10 legtöbb szavazatot kapó versenyző jut be szombat esti döntőbe.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást