"Már az egész színházi szakmát összeugrasztották"

Infostart
2007. május 3. 13:40
Javában zajlanak az egyeztetések a készülő színházi törvényről a szakmán belül és a minisztériumban is. A színházi szakma azonban - úgy tűnik - nagyon megosztott a kérdésben.

A Budapesti Kamaraszínház igazgatója szerint, amíg nem tudnak jobb finanszírozást biztosítani a teátrumoknak, nincs értelme színházi törvényről, struktúraváltásról beszélni.

Szűcs Miklós úgy véli: a megoldást az jelenthetné, ha sikerülne a filmes törvény mintájára adókedvezményhez juttatni a színházakat.

A Budapesti Kamaraszínház igazgatója már több csatornán keresztül is hallotta, hogy a minisztérium és a főváros is bizottságokat hozott létre a jogszabály előkészítésére.

Szűcs Miklós szerint azonban érdemi munka nem folyik, csak a szakma összeugrasztása. A kis színházakat a nagyokkal, a zenéseket a prózaiakkal, a művész színházakat a kommerszekkel, az állami színházakat a fővárosiakkal ugrasztotta már össze a vita.

A színházi vezető hangsúlyozta: további forrásokat már nem lehet elvonni a színházaktól. Mint mondta, már idén nehéz helyzetbe került néhány teátrum azzal, hogy forrásokat vontak el tőlük, holott az összegből csak egynegyed kilométer autópályát lehetne megépíteni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást