Az anyagi gondok miatt elsüllyedhet a Titanic

Infostart
2007. április 30. 06:33
A közönségsiker ellenére üres a kassza, gyakorlatilag semmire nincs fedezet, pedig már most el kellene kezdeni a jövő évi Titanic Fesztivál szervezését - mondta el az InfoRádiónak Horvát György fesztiváligazgató. Hozzátette: az idei rendezvény költségvetésén háromszor kellett módosítani.

Nehezen jött össze az anyagi háttere az idei, április 22-én befejeződött Titanic Filmfesztiválnak - mondta az InfoRádiónak Horvát György.

A fesztivál igazgatója kiemelte: a nehéz helyzet miatt háromszor írták át a költségvetést kényszerűségből. Példaként említette, hogy nem volt fedezet a világhírű tervező által készített plakát kifizetésére.

Mivel nem lehet 25-30 százaléknál nagyobb a rendezvény büdzséjében az állami pályázati rész, ezért többéves szerződésekre lenne szükség - hangsúlyozta a filmfesztivál igazgatója.

Horvát György leszögezte: a Titanic egyedülálló nemzetköz filmfesztivál abból a szempontból, hogy nincs mögötte önkormányzati támogatás.

Hosszú távon ez nehezen tartható helyzet, amire megoldást kell találni - tette hozzá.

Az igazgató elmondta, hogy várhatóan sikerül egymillió forintos veszteséggel zárni a rendezvényt, ám ez azt jelenti, hogy kevesebbet lehet a következő évi esemény előkészítésre fordítani.

A következő fél évben nem lesz semmire fedezet, noha közben a munkát el kellett kezdeni - hangsúlyozta Horvát György.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást