Milliárdokat hoz Budapestnek a Tavaszi Fesztivál

Infostart
2007. március 11. 11:25
Magyarország számára 3,7 milliárd forintos bevételt hoz a Budapesti Tavaszi Fesztivál - emelte ki az InfoRádió Aréna című műsorában Zimányi Zsófia, a fesztivál igazgatója.

Zimányi Zsófia elmondta: a fesztivál önmagában nem nyereséges, a hozzá kapcsolódó szolgáltatások viszont igen. Tavaly a fesztivál látogatóinak már több mint egyharmada volt külföldi, a 2005-ös adatok szerint a külföldről érkezők 3,7 milliárd forintot költöttek Magyarországon, elsősorban a fővárosban.

A fesztivál közvetlen kiadása meghaladja az egymilliárd forintot, amiből 38 százalék az állami támogatás, a többi pedig magántőke.

A fesztivál igazgatója kitért arra, hogy ők körülbelül 60 ezer jegyet adnak el, a kiállításokkal együtt pedig körülbelül 150 ezren látják a Tavaszi Fesztivál előadásait.

Ezzel együtt azonban a Tavaszi Fesztivál elsősorban nem mint pénzhozó, hanem mint imázsrendezvény érdekes az országnak - hangsúlyozta Zimányi Zsófia.

A 2005-ös Európa Díj mutatja az esemény külföldi ismertségét, az indoklás pedig kimondta, hogy a fesztivál Magyarország kulturális nagykövete a világ szemében, hidat képez Európa keleti és nyugati fele között - tette hozzá.

Az igazgató elmondta azt is: egy holland honlap összeállította az európai top 50 fesztivál listáját, amelybe Magyarországról a Sziget Fesztivál mellett csak a Tavaszi Fesztivál tudott bekerülni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást