Star Trek: minden titokra fény derül

Infostart
2007. március 2. 05:26
Jó hír a Star Trek rajongóinak: hamarosan újra film készül Kirk kapitány és Mr. Spock kalandjairól, amely ezúttal a két főszereplő első találkozásának idejére kalauzolja el a nézőket. A filmet a Lost című sorozat kitalálója, JJ Abrams rendezi.

A filmet az Egyesült Államokban 2008 karácsonyán mutatják be, a szereposztásról azonban egyelőre még semmit sem lehet tudni.

A rendező, JJ Abrams, aki a Mission: Impossible harmadik részét is jegyzi, egyszerűen odavan a feladatért: "mondanom se kell, micsoda megtiszteltetés, hogy részem lehet a Star Trek egy új fejezetének megalkotásában" - mondta.

Az eredeti sci-fi sorozat 1966 és 69 között futott, a történet Gene Roddenberry fejéből pattant ki. Az alapötletből később tíz mozifilm, valamint több spin-off sorozat készült, és sok millió dollárt hozott a köréje épült üzlet is: a könyvek, az ajándéktárgyak és a számítógépes játékok.

Az utolsó mozifilm, a Star Trek: Nemezis 2002-ben készült, a legismertebb spin-off, a Star Trek: Enterprise-t 2005-ben vették le a műsorról az Egyesült Államokban.