Rejtélyek az utolsó Harry Potter-regény körül

Infostart
2007. február 5. 11:30
JK Rowling különös módon hozta nyilvánosságra, hogy befejezte Harry Potter-regényfolyamának hetedik, befejező részét: egy román stílusú mellszobor hátuljára írta fel, hogy elkészült a művel.

A szerző nemrég jelentette be hivatalosan is, hogy befejezte Harry Potter, a kis varázslótanonc kalandos történetét a sorozat hetedik kötetével, a Harry Potter and the Deathly Hallows (tükörfordításban: Harry Potter és a halálos szentek) cíművel, amely július 21-én jelenik majd meg.

JK Rowling már korábban bejelentette, hogy a befejező kötetben két szereplő is meghal, a rajongók azóta találgatják, hogy vajon a főszereplőre is ez a sors vár-e.

Szoborra firkált


Az írónő az edinburgh-i Balmoral Hotelben fejezte be a hetedik kötetet, ám mielőtt kijelentkezett volna az ötcsillagos szállodából, ott hagyta a kézjegyét.

Egy román stílusban készült mellszoborra írta rá: "JK Rowling ebben a szobában fejezte be a 'Harry Potter és a halálos szentek'-et 2007. január 11-én".

A hotel vezetői már eltávolították a szobrot eredeti helyéről, mert attól tartottak, a szálloda a Potter-rajongók zarándokhelyévé válik.

Trükkös elmélet

JK Rowling talán csak meg akarta örökíteni annak a hosszú időszaknak a végét, amely alatt 520 millió fontot (több mint 200 milliárd forint) "írt össze", a sorozat rajongói azonban úgy gondolják, az írónő egy újabb jelet hagyott annak megoldására, vajon melyik karakter hal majd meg a hetedik kötetben.

Az egyik forrás szerint az írónő a római kormányzó, Hadriánusz mellszobrának hátuljára írt, aki falat építtetett Britannia római és a barbárok fennhatósága alatt álló északi országrész között.

A hotel illetékesei szerint a forrás téved, a rajongók azonban már találtak egy érdekességet: Hadriánusz falát Septimus Severus állíttatta helyre, a fal pedig egy kis yorkshire-i falu, Snape közelében halad el.

Többen ebből arra következtettek: az egyik, aki meghal, Severus Snape (magyar fordításban Perselus Piton) professzor lesz.