Szuperfilmet forgat a sztárrendező

Infostart
2007. február 3. 06:35
Filmet rendez Robert Harris Pompeji című könyvéből Roman Polanski. A forgatás még idén nyáron megkezdődik Olaszországban.

Roman Polanski viszi filmre Robert Harris nagysikerű regényét, a Pompejit. A történet röviddel a Vezúv időszámításunk szerint 79-es kitörése után játszódik, főszereplője pedig egy fiatal mérnök, akinek feladata, hogy a tragédiát követően helyreállítsa a Római Birodalom legnagyobb vízvezetékét.

A nagyszabású film - amelyet még a nyáron forgatni kezdenek - költségvetése 130 millió dollár (csaknem 25,6 milliárd forint).

Egymástól kaptak ihletet

Roman Polanskit elárulta: megihlette a regény, az író, Robert Harris pedig úgy nyilatkozott: rá a rendező Chinatown című filmje volt hatással, amikor a Pompeji készült.

"Nem tudok jobb rendezőt elképzelni nála, hogy életre keltse a szavaimat" - szólt a forgatókönyvet is jegyző Robert Harris elismerően Polanskiról.

Aki nem léphet be Amerikába

Roman Polanski filmjei mellett szexbotrányáról híres: az amerikai rendőrség azzal vádolja, hogy 1977-ben egy tizenhárom éves lánnyal feküdt le (az ilyen életkorban létesített szexuális kapcsolat törvényellenes) Jack Nicholson házában.

A direktor azóta nem járt az Egyesült Államokban. Nem lehetett ott 2002-ben az Oscar-gálán sem, amikor A zongorista című filmjéért elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat, hiszen a rendőrök azonnal letartóztatták volna.