Sosem látott film Kosztolányiról

Infostart
2007. január 31. 11:35
A Kosztolányi Dezsőről készült összes fényképet tartalmazza a Petőfi Irodalmi Múzeum "Halkan szitál a tört fény" című albumba, amelyet szerda délután öt órakor mutatnak be, a kötethez kapcsolódó kiállítás megnyitóján.

A megnyitón bemutatnak egy, az író-költőről készült, kuriózumnak számító két perces amatőr filmfelvételt is.

Kovács Ida muzeológus az InfoRádióban elmondta: magángyűjtőket, irodalmárokat kerestek fel, hogy Kosztolányi Dezső egész életét átfogó fotókiállítást rendezhessenek. Emellett átnézték a korabeli folyóiratokat is, ahol szintén megjelenhetett az író. Így 154 felvételt találtak.

Ahogy a kiállítás szervezője elmondta, mindenkiben él egy sajátos kép Kosztolányiról. Aki a költészetet szereti, az a pózoló, lángoló, szép arcú költőt keresi, akinek azonban az Esti Kornél a kedvence, az a bohém írót próbálja megtalálni a fotókon.

Mindenki olyan képet keres, amilyen képet dédelget magában az íróról. A kiállítás összeállítói pedig azt ígérik, hogy mindenki megtalálja, amit keres.

A szerdai megnyitón azonban egy amatőr filmfelvételt is megnézhetnek a látogatók, valamint egy filmetűdöt, amely Kosztolányi Dezsőt mutatja be.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást