Mozart és a holokauszt

InfoRádió / MTI
2007. január 25. 09:38
Az ember gyűlölete és alkotói ereje áll annak a programnak a középpontjában, amelyet a Három Holló Irodalmi Fordítókör rendez szombaton, a holokauszt nemzetközi emléknapján és Wolfgang Amadeus Mozart születésnapján a budapesti Eckermann kávéházban.

Az, hogy a holokauszt emléknapja és Mozart születésnapja egybeesik, óhatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy a világ ugyanazon a napon két végletre: a politikai, társadalmi értelemben vett legnagyobb pusztító erőre és a legmagasabb szintű művészi alkotóképességre emlékezzen - olvasható az Irodalmi Fordítókör közleményében.

A hatalom hatalma című emléknapon az emberi hatalom, az erő és az alkotóerő két (pozitív, illetve negatív) megjelenési formáját taglalják műhelybeszélgetéssel, felolvasással, filmvetítéssel és egy koncerttel.

A ferencvárosi Goethe Intézetben található kávéházban kora délután kezdődik a program: a háború nélküli világról vetítenek filmet, amelyet beszélgetés követ.

Később felolvasást tartanak a Das jüdische Ungarn című folyóiratból, amely a magyarországi zsidó kultúrát és irodalmat mutatja be.

Este Fellegi Ádám ad zongorakoncertet, majd Claude Lelouch Elmenni, visszajönni (Partir, revenir) című filmjét láthatják az érdeklődők.