Kiosztották az idei Golden Globe-díjakat

InfoRádió / MTI
2007. január 16. 06:09
A Dreamgirls (Álomlányok) című musical volt az idei Arany Glóbusz-díjat (Golden Globe) legnagyobb nyertese: a film három díjat is kapott az immár 64. alkalommal megrendezett gálán.

A Broadway sikerdarabja nyomán készült film, amelyet Diana Ross és egykori soul-együttese, a Supremes sikertörténete ihletett, elnyerte a legjobb musical/vígjáték kategória Arany Glóbuszát.

A további két díjjal pedig két mellékszereplőjét: Eddie Murphyt és Jennifer Hudsont jutalmazta a Hollywoodi Külföldi Filmes Újságírók szervezete, a HFPA.

A legjobb drámai film a négy, a világ különböző részein játszódó, végül egymásba fonódó történetet feldolgozó Bábel, a mexikói Alejandro González Inarritu alkotása lett.

Forest Whitakernek jutott a legjobb férfialakítás díja, az afro-amerikai színész az egykori ugandai diktátort, Idi Amin Dadát személyesítette meg The Last King of Scotland (Skócia utolsó királya) című filmben.

A legjobb női főszereplő Arany Glóbuszát is történelmi személyiség megformázásáért ítélték oda: Helen Mirren A királynő című filmben II. Erzsébet angol uralkodó alakját öltötte magára.

A musical/vígjáték kategóriában a legjobb férfiszínész Sacha Baron Cohen, a Borat főhőse, a legjobb színésznő pedig Meryl Streep lett Az ördög Pradát visel című filmben nyújtott alakításáért.

A legjobb rendezés Arany Glóbuszát Martin Scorsese vihette haza A tégla című filmjéért. A legjobb idegen nyelvű film díját Clint Eastwood második világháborús filmje, a Levelek Iwo Jimából kapta.

A gálán az egykori látványos szuperprodukciók rendezőjéről, Cecil B. De Mille-ről elnevezett életműdíjat adtak át Warren Beatty-nek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást