Katatonia Budapesten + videó!

InfoRádió / MTI
2006. december 14. 06:38
A goth metált játszó svéd Katatonia szombaton ad koncertet négy másik zenekar társaságában az újpesti Ady Endre Művelődési Központban - közölte a szervező Negative Art.

A Katatonia mellett az olasz Klimt 1918, a magyar Variola és P.O.T., valamint a világ egyik legismertebb dark-electro csapata, az amerikai Crüxshadows is fellép.

A Katatonia 1993-ban készítette el első lemezét (Dance Of December Souls), amelyet 1997-ban követett az újabb album (Brave Murder Day), amelyen Mikael Akerfeld, a ma szintén világhírű svéd Opeth szólistája énekelt.

A Katatonia ma ismert stílusa az 1998-ben megjelent Discouraged Ones című albumon mutatta meg magát először teljes gazdagságában, ez volt az első Katatonia-anyag, amelyet Jonas Renkse énekhangja határozott meg, és amelynek köszönhetően a zenekar végleg maga mögött hagyhatta a black metálra jellemző hagyományos megszólalásmódot.

A Tonight's Decision (1999), a Last Fair Deal Gone (2001), Viva Emptiness (2003) és a The Great Cold Distance (2006) című albumokkal a Katatonia kikísérletezte és saját műfaji védjegyévé avatta azt a szomorú, közben mégis lendületes, tipikusan skandináv rockzenét, amely valahol a doom metál és a goth metál között helyezkedik el.

Az Omerta (A hallgatás törvénye) című számot itt meghallgathatja és megnézheti.