Elképesztő sztárpár: a hisztérika és a sértődött trubadúr

Infostart
2006. december 13. 05:23
Nem akármilyen hétvégét tudhat maga mögött az opera sztárpárja. Az olasz Roberto Alagna emlékezetes botrányt kavarva előadás közben viharzott le a milánói Scala színpadáról, míg felesége, Angela Gheorghiu a brit Királyi Opera egyik produkciójától lépett váratlanul vissza.

A jelek szerint nem lehet egyszerű a családi élete az opera színjátszás sztárpárosának, hiszen mind Roberto Alagna, mind Angela Gheorghiu rendkívül érzékeny lelkivilágáról ismert a világ színpadjain.

Ennek a hétvégén mind a ketten tanúbizonyságát is adták: a férfi - hatalmas botrányt kavarva - az Aida közben hagyta ott sértődötten a milánói Scala színpadát, míg felesége a Királyi Opera Don Carlosának női főszerepétől lépett váratlanul vissza.

Levonult, mert kifütyülték

Roberto Alagna olasz tenoristát, Radames megszemélyesítőjét - akit a csütörtöki díszbemutatón pajzsra emelt a közönség és a kritika - a karzat kifütyülte vasárnap, mivel az énekes korábban nagyképű kijelentéseket tett a közönség "szakértelméről". Az énekes sértődötten levonult a színpadról, egyedül hagyva magyar partnerét, az Amnerist alakító magyar mezzoszoprán, Komlósi Ildikót.

<

Komlósi Ildikó kényelmetlen helyzetben

Az előadás szervezői azonban gyorsan vették a vészjelzést, a zene egy pillanatra sem állt meg, és a kulisszák mögül gyorsan a színpadra "lökték" a második szereposztás Radamesét, Antonello Palombit, aki minden bemelegítés nélkül, ingben, farmerban vette át a szerepet. (Részletek itt!)

Az asszony ingatag

Ezalatt Londonban a tenorista felesége, Angela Gheorghiu (akit "az utolsó nagy dívák egyikének" neveznek és nem elsősorban tehetsége miatt) közölte a Királyi Opera meglepett vezetőivel, hogy a következő szezonban nem vállalja Verdi Don Carlosának női főszerepét.

"Angela visszalépett. Azt mondja, nem biztos abban, hogy neki való a szerep és kissé kényelmetlenül érezte magát az előadásban" - fogalmazott a Covent Garden szóvivője.

A sztárpár nem akármilyen gázsit veszített így el, hiszen a hírek szerint előadásonként fejenként 30 ezer fontot (11 millió 400 ezer forintot) keresnek a legnevesebb színházakban.Roberto Alagna és Angela Gheorghiu tíz évvel ezelőtt házasodtak össze és hamarosan "az opera Bonnie és Clyde-jának" nevezte el őket Jonathan Miller brit rendező, miután vérre menő vitába keveredett a páros hölgytagjával a Traviata párizsi bemutatója előtt.

Angela Gheorghiu hisztitörténetének része a new york-i Metropolitan Opera igazgatójával, Joseph Volpe-val folytatott veszekedés, melynek tárgya egy szőke paróka volt, amit a hölgy nem volt hajlandóm felvenni a Carmen előadásában.

A szerelmeskedő Draculette

Két évvel ezelőtt az - időközben a Draculette gúnynevet is beszerző - énekesnő a londoni Covent Gardenben állítólag egy vödör vizet hajított egy utcai zenészhez.

A házaspár érdekes szokása, hogy előadás előtt - amennyiben természetesen megtehetik - szerelmeskednek, hogy annál ellazultabban lépjenek színpadra - legalábbis a hölgy ezzel kérkedik.

Visszatérve Robert Alagna hétvégi botrányára, az énekes nem kis keserűséggel hangjában jegyezte meg: "Nem énekeltem rosszul. Nem hiszem, hogy a Scala vezetői és a zenekar hazudott volna, amikor azt állították, hogy úgy énekelek, mint egy isten".