Elképesztő botrány: levonult a színpadról a kifütyült énekes

InfoRádió / MTI
2006. december 11. 08:22
Botrányba fulladt a Franco Zeffirelli rendezte Aida-előadás vasárnap esti premierje a milánói Scalában. A Radamest alakító énekes levonult a színpadról, miután a közönség kifütyülte.

Roberto Alagna olasz tenoristát, Radames megszemélyesítőjét - akit a csütörtöki díszbemutatón pajzsra emelt a közönség és a kritika - a karzat kifütyülte vasárnap, mivel az énekes korábban nagyképű kijelentéseket tett a közönség "szakértelméről". Az énekes sértődötten levonult a színpadról.

Ennek egyik szenvedő alanya az Amnerist alakító magyar mezzoszoprán, Komlósi Ildikó volt, mert éppen közös duettjükből utálta ki a publikum Alagnát, így egyik pillanatról a másikra egyedül találta magát a színpadon.

Az előadás szervezői azonban gyorsan vették a vészjelzést, a zene egy pillanatra sem állt meg, és a kulisszák mögül gyorsan a színpadra "lökték" a második szereposztás Radamesét, Antonello Palombit, aki minden bemelegítés nélkül, ingben, farmerban vette át a szerepet.


"Rendben, akkor most éneklek"



Roberto Alagna, itt még színpadon (fotó: klassicaa.com)

A szünetben Stephane Lissner főintendáns mentegetőzött egy sort, majd megköszönte Antonello Palombinak a beugrást, aki végigénekelte az előadást.

A sértett Alagna, akire levonulása miatt büntetés is várhat, a színházból is távozott. Vele ellentétben a hallgatóság hálásan fogadta Palombit, ő volt a kilenc perces vastaps egyik fő címzettje.

Antonello Palombi az eset után elmondta: ritkán szokott olyan ruhákat viselni, mint Radames, de amikor elkapták, hogy menjen énekelni, azt mondta: "rendben, akkor most énekelek".