Fantasztikus videó: világsztárok, ahogy még nem látta őket

Infostart
2006. november 16. 15:58
Közös albumot készített a rock'n'roll két legendája, Eric Clapton és J J Cale. A The Road to Escondido (Út Escondidóba) című lemez dalainak nagy részét J J Cale szerezte, aki több évtizedes baráti és munkakapcsolatban áll Claptonnal.

A 61 éves Eric Clapton és a 67 éves J J Cale közös lemeze a The Road to Escondido a közelmúltban jelent meg. (A lemezről a Ride the River cím számot meghallgathatja itt!) A rock és blues veteránok közötti zenei kapcsolat tiszta és egyértelmű: hangjuk és a gitárjáték harmonikusan simul egymáshoz.

A dalok többségét Cale szerezte, aki korábban olyan slágereket írt Claptonnak, mint a gitáros-énekes első igazi szólóslágere, az After Midnight és a Cocaine. Annak ellenére, hogy (az Ön által egy kattintás után megtekinthető háttérvideó tanúsága szerint) láthatóan jól kijönnek egymással, mégis furcsa párt alkotnak.

Az urbánus Eric Clapton nyughatatlan személyiség, aki vagy turnézik, vagy új lemezt vesz föl. A gitáros-énekes a 60-as évek óta 28 (zenekari vagy szóló) stúdióalbumot jelentetett meg.

Ugyanezen idő alatt a szintén aktív Cale-nek összesen egy zenekara volt és 12 stúdióalbumot jelentetett meg. Előfordult, hogy két lemez között hét év is eltelt, miközben a szerző-előadó végig Tulsában élt.

"John munkájának puritanizmusa ideális. Olyasvalami, amit én is mindig szerettem volna elérni" - bókolt társának Clapton.