Nagy siker Hollywoodban a Szabadság, szerelem

InfoRádió / MTI
2006. november 3. 21:27
Nagy sikerrel mutatták be Hollywoodban Andy Vajna Szabadság, szerelem című új 56-os filmjét - mondta a premier után Simonyi András washingtoni nagykövet.

A hollywoodi Mann Bruin filmszínház csütörtök esti vetítésén a mintegy ezerfős közönség soraiban jelen voltak az amerikai magyarság vezető képviselői, a helyi amerikai politikai és gazdasági élet vezetői, valamint többen a filmvilágból.

Az eseményen Andy Vajna producer, Goda Krisztina rendező és Demján Sándor executive producer mellett megjelent a két főszereplő, Dobó Kata és Fenyő Iván is.

"A bemutató méltó állomása volt az 56-os amerikai megemlékezéseknek" - fogalmazott Simonyi András washingtoni nagykövet, aki úgy tudja, már tárgyalások folynak az amerikai forgalmazóval.

A Szabadság, szerelem című filmet Children of Glory (A dicsőség gyerekei) angol címmel vasárnap szűk körű vetítésen mutatták be a washingtoni Fehér Házban, az amerikai elnöki házaspárt szemtanúk szerint meghatotta az alkotás.

A filmet október közepén mutatták be az amerikai szakmai közönségnek. Andy Vajna, az alkotás producere az InfoRádiónak akkor azt mondta: az újságírók megtapsolták és megkönnyezték az alkotást.