Tudja, kiről kapta nevét a Monty Python?

Infostart
2006. július 14. 13:44
Ki volt Monty, honnan jött a piton, és mitől lett repülő cirkusz a brit komédia legendás szextettjének kultikussá vált tévésorozata? Ha nem tudja, olvassa el írásunkat!

A Graham Chapmen, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Terry Gilliam hatos több nevet is ízlelgetett, mielőtt a Monty Python Repülő Cirkusza mellett döntöttek.

Ilyen volt például az Owl Stretching Time, vagyis a Bagolynyújtó Idő, a The Toad Elevating Moment, azaz A Varangymagasztaló Pillanat és a Vaseline Review, amelyeket nagyjából úgy lehetne magyarra fordítani, hogy a Vazelin Szemle.

Ott volt még a javaslatok között a Bun, Wackett, Buzzard, Stubble and Boot, amelynek magyarítására inkább nem vállalkozunk.

Ekkor azonban közbelépett a BBC, amely közölte a csoporttal, hogy a tévéműsorban már Repülő Cirkuszként szerepel a show, és nem akarnak módosítani rajta. Így túl sok választásuk nem maradt a komikusoknak.

Továbbra is kérdés maradt azonban, hogy milyen repülő cirkusz legyen a műsor.

Michael Palin a Gwen Dibley Repülő Cirkusza címet javasolta. A szóban forgó hölgyről egy újságban olvasott, és úgy gondolta: vicces lenne, ha a nő felfedezné, hogy saját tévéműsora van.

A Barry Took Repülő Cirkusza egy szeretetteljes elnevezés volt, Barry Took volt ugyanis az, aki összehozta a csoportot, de ez sem bizonyult végleges választásnak.

A Python, vagyis a piton szó John Cleese ötlete volt, akinek tetszett hogy egy alattomos és ravasz egyén képét idézi fel.

A Monty eredete már kissé zavarosabb, de Eric Idle azt mondja: Monty egy népszerű és meglehetősen testes férfi volt, aki rendszeresen ivott a helyi kocsmában.

A törzsvendégek közül sokan rögtön azt kérdezték amikor beléptek: Monty ma volt már? Állítólag ezért ragadt meg fejében a név.