eur:
393.68
usd:
369.16
bux:
65744.53
2024. április 23. kedd Béla

Hatalmas változások a mozipiacon

Megválik az InterCom a Hollywood Multiplex moziláncától és a Kossuth filmszínháztól is. A vevő az a Palace Cinemas, amely többek között a Westendben a Mammutban található mozik tulajdonosa. Bár az üzletet egyelőre hivatalosan nem jelentették be, azt a szakma biztosra veszi.

Új kézbe kerül a Hollywood Multiplex mozilánc és a Kossuth filmszínház - értesült a Népszabadság. Lovász Andrea, a cég képviselője szerint még sem hivatalos, jelenleg is folynak a tárgyalások. A szakma azonban az üzletet biztosra veszi.

Tavaly októberben az eladó InterCom még vásárolni akart: ők is versenyben voltak a tavaly októberben a Budapest Film által értékesített Mammut mozikért.

Már nem olyan jó üzlet

Ha az üzlet létrejön, a Palace Cinemas akár monopolpozícióba kerülhet. A becslések szerint a fővárosi nézők mintegy 80 százaléka a Palace vendége lesz, míg vidéken ez a szám csupán 40 százalék körülinek ígérkezik - itt ugyanis az izraeli székhelyű Cinema City hálózat a piacvezető.

Míg a mozipiacot nem is olyan régen még a multiplex-építési láz uralta, az utóbbi fél évben nagyot fordult a világ - idén januárban például a már említett Cinema City nem eladta, hanem egyszerűen bezárta egyik többtermesét.

Ennek oka, hogy tavaly csaknem 15 százalékkal kevesebb belépőt adtak el, mint 2004-ben - ez milliárdos nagyságrendű bevételkiesés az üzemeltetőknek és a forgalmazóknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×