Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hatalmas változások a mozipiacon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megválik az InterCom a Hollywood Multiplex moziláncától és a Kossuth filmszínháztól is. A vevő az a Palace Cinemas, amely többek között a Westendben a Mammutban található mozik tulajdonosa. Bár az üzletet egyelőre hivatalosan nem jelentették be, azt a szakma biztosra veszi.

Új kézbe kerül a Hollywood Multiplex mozilánc és a Kossuth filmszínház - értesült a Népszabadság. Lovász Andrea, a cég képviselője szerint még sem hivatalos, jelenleg is folynak a tárgyalások. A szakma azonban az üzletet biztosra veszi.

Tavaly októberben az eladó InterCom még vásárolni akart: ők is versenyben voltak a tavaly októberben a Budapest Film által értékesített Mammut mozikért.

Már nem olyan jó üzlet

Ha az üzlet létrejön, a Palace Cinemas akár monopolpozícióba kerülhet. A becslések szerint a fővárosi nézők mintegy 80 százaléka a Palace vendége lesz, míg vidéken ez a szám csupán 40 százalék körülinek ígérkezik - itt ugyanis az izraeli székhelyű Cinema City hálózat a piacvezető.

Míg a mozipiacot nem is olyan régen még a multiplex-építési láz uralta, az utóbbi fél évben nagyot fordult a világ - idén januárban például a már említett Cinema City nem eladta, hanem egyszerűen bezárta egyik többtermesét.

Ennek oka, hogy tavaly csaknem 15 százalékkal kevesebb belépőt adtak el, mint 2004-ben - ez milliárdos nagyságrendű bevételkiesés az üzemeltetőknek és a forgalmazóknak.