Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megnyílt a 77. Ünnepi Könyvhét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Parti Nagy Lajos író köszöntőjével megnyílt a 77. Ünnepi Könyvhét és az 5. Gyermekkönyvnapok ötnapos országos rendezvénysorozata csütörtök délután Budapesten.

"Létezik, sőt virágzik az irodalom, ergo létezik, sőt virágzik a könyvhét" - fogalmazott az író, aki köszöntőjében kiemelte: az egész könyvhetet a gyermekeknek ajánlja.

Az Ünnepi Könyvhét csaknem 300 új könyvét megemlítve, a magyar kortárs irodalomról azt mondta, hogy mennyiségi probléma "aligha van, szerintem minőségi sincs, (...) csak annyi, hogy az irodalom, pláne a kortárs, eleve probléma, (...) addig jó, amíg probléma".

A Vörösmarty téri megnyitóra összegyűlt hallgatóság Parti Nagy Lajos beszéde előtt és után az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltózenekarának előadását hallgathatta.

A megnyitót követően az érdeklődők percek alatt elárasztották a tér és a környező utcák 160 könyves pavilonjának 232 hazai és külföldi könyvforgalmazóját.

A könyvsátrakat jövő hétfőig érdemes felkeresni, a kiadók nagy kedvezményekkel várják az olvasókat.

Budapesten más helyszíneken is szerveznek programokat a könyvfesztivál apropóján: Óbuda főtere mellett a Liszt Ferenc téren, a Ráday utcában, valamint a Móricz Zsigmond körtéren is lesznek irodalommal kapcsolatos rendezvények - koncertek, felolvasások, közönségtalálkozók.